BMW M Performance TwinPower Turbo

0

Motoarele BMW TwinPower Turbo pe benzina si diesel se numara printre inovatiile BMW EfficientDynamics.

2012-bmw-m-550d-xdrive-engine

BMW M Performance TwinPower Turbo reprezinta unul dintre cele mai puternice (280 kW), dar si eficiente (6.3 l/100km) motoare diesel existente pe piata auto din intreaga lume. Motorul cu 6 cilindri in linie ofera o acceleratie de la 0 la 100 km/h in doar 4.7s. Cu toate acestea nivelul emisiilor de dioxid de carbon este unul scazut, avand o valoare de 165g/km. Cum sunt posibile aceste cifre impresionante?

Sistemul de injectie directa Common Rail de ultima generatie ofera o presiune ridicata de injectie, iar motorina este vaporizata foarte fin, favorizand astfel procesul de ardere. Prin aceasta inovatie se obtin: reducerea consumului de combustibil si a emisiilor, o acustica mai buna si o functionare mai lina a motorului.

Turbina cu geometrie variabila permite motorului M Performance TwinPower Turbo o reactie rapida prin modificarea sectiunii transversale: la cresterea turatiei, paletele de ghidare ale rotorului turbinei se adapteaza. Astfel motorul va dezvolta o putere mai mare si o dinamicitate maxima folosind mai putin combustibil.

Cele 3 turbocompresoare functioneaza astfel: la turatie mica primul turbocompresor genereaza acceleratia primara, la turatii intermediare cel de-al doilea turbocompresor asigura cuplul motor maxim, iar in intervalul superioar de viteza este activat ultimul turbocompresor.

Modul de functionare poate fi observat in filmuletul urmator:

Share.

Comments are closed.