KLC 2018

0

La finalul competiţiei Kart Low Cost-Ediția 2017 am hotărât să participăm şi anul următor cu mai multe karturi, mai performante din punct de vedere dinamic și cu soluții constructive variate pentru o mai bună clasare la probele de traseu.

Reamintim că proiectul ”KART LOW COST” aduce împreună un grup de studenți entuziaști, care au dorința de a-și ocupa timpul liber cu activități din domeniul autovehiculelor. Acest proiect este rezultatul unei colaborări între Université de Bourgogne, ISAT de Nevers, Franța şi Universitatea din Pitești, România, încă din anul 2011.

În cadrul proiectului, studentii ce alcatuiesc echipa IPARacing au participat cu trei karturi, construite în limita unui buget impus şi a unor constrângeri tehnice prestabilite. Ediția KLC 2018 s-a desfășurat la Galaţi, România. În acest an gazda competiției fiind Universitatea “Dunărea de Jos” Galaţi.

Deși nu am obținut un rezultat pe măsura așteptărilor, echipa noastră şi-a depășit din nou limitele propunând anul acesta soluții tehnice în construcția karturilor cu mult peste ce s-a realizat anul trecut. Am reuşit să realizăm trei karturi perfect funcționale şi să adaptăm motorizări mult mai complexe, ca de exemplu adaptarea unui motor de motocicletă pentru a realiza propulsia unui kart. Aceste motive, împreună cu cercetările experimentale ne determină ca pentru anul viitor să ne propunem ridicarea ștachetei şi să realizăm proiecte inginerești mai complexe şi mai motivante.

Mulțumim Universității Politehnica București, Michelin și GEFCO pentru susținere și încredere!

 

Share.

Comments are closed.