Vizita Fabrica Dacia(Mioveni) si Centrul Tehnic Renault(Titu)

0

In data de 16 iulie 2014, IPAR a organizat o excursie la Uzina de automobile Dacia de la Mioveni si la Centrul Tehnic Renault de la Titu.

Scopul principal al vizitei a fost ca fiecare dintre studentii participanti sa vada  etapele constructiei, asamblarii si testarii unui automobil.

La Fabrica Dacia studentii au aflat despre procesul de fabricatie al autovehiculelor care cuprinde urmatoarele 4 departamente: matritare, caroserii, vopsitorie, montaj general(montaj aerian si montaj la sol). Montajul cuprinde si linia de control static si dinamic unde este verificat fiecare automobil care iese de pe linia de fabricatie. Au fost vizitate si departamentul motoare (cu cele 3 ateliere: cuzinaj, asamblare si mentenanta) si departamentul cutii de viteze.

La Centrul Tehnic Titu au putut fi vazute o parte din bancurile de testare si pistele de incercarcari.  Din motive de confidentialitate accesul a fost limitat. Cu toate acestea toti participantii au fost entuziasmati si satisfacuti de informatiile primite.

Numarul de solicitari pentru vizita organizata a fost mult mai mare decat numarul de locuri disponibile si astfel nu toti studentii interesati au putut participa alaturi de noi. Cu siguranta vor mai urma activitati similare, organizate pentru ca fiecare dintre studentii pasionati de autovehicule rutiere sa beneficieze de aceasta oportunitate.

Share.

Comments are closed.