Vizita Fabrica Ford Craiova

0

 

Sustinuti de catedra Autovehicule-Rutiere , IPAR a organizat in data de 22 mai 2014 o vizita la fabrica de autovehicule Ford Craiova.

Aproximativ 40 de studenti au vazut cum se fabrica  un automobil in fabrica de la Craiova, care este construita pentru a produce 2 modele de automobile, insa se fabrica doar unul, Ford B-Max.

 

Grup IPAR

Grup IPAR

Pentru fiecare departament a fost desemnat un inginer specializat care sa dea detalii despre departamentul respectiv si sa raspunda la intrebarile studentilor.

 

Prima sectie care a fost vizitata a fost sectia de caroserie , care este automatizata in procent de 95% , singura activitate coordonata de operatori fiind alimentarea robotilor . Acest procent ridicat de automatizare face ca la fiecare 80 de secunde sa se finalizeze un ansamblu complet de caroserie, ansamblu ce este transportat pe linii suspendate catre vopsitorie, sectie unde nu am avut acces.

 

Urmatoarea sectie pe care am vizitat-o a fost sectia de motoare , unde se produc 2 tipuri de motoare , motorul EcoBoost de 1 litru si cel de 1.5 litri , ambele motoare fiind motoare cu aprindere prin scanteie.

 

Ultima sectie vizitata de IPAR a fost cea de asamblare finala unde se face mariajul trenului de rulare cu caroseria si se monteaza interiorul, reteaua electrica, bordul scaunele, usile si toate celelalte componente . La finalizarea circuitului acestei sectii motorul este pornit pentru prima oara iar masina face primii kilometri , fiind testata si verificata in diferite conditii de vreme.

 

A fost prima actiune organizata de grupul IPAR. Studenti care au participat la aceasta au fost entuziasmati si satisfacuti de informatiile primite .

Share.

Comments are closed.