Workshop Kart Low Cost

0

Miercuri 22.02.2017 a avut loc un seminar interactiv cu tema competiţiei internaţionale Kart Low Cost la sediul Renault Technologie Roumanie din Pipera. Studenţii din echipa IPARacing ai Universităţii Politehnica Bucureşti au participat împreună cu membrii echipei Kart Low Cost din Piteşti. Aceştia din urmă au adus cu ei şi kartul cu propulsie electrică.

Seminarul a început cu o scurtă prezentare a profesorilor de la Universitatea din Piteşti a competiţiei Kart Low Cost urmând ca apoi să răspundă la întrebările organizatorice şi tehnice ale membrilor IPARacing.

Cei din Piteşti au fost foarte deschişi să răspundă întrebărilor noastre despre proiectul studenţesc Kart Low Cost, oferindu-ne ponturi legate de concepţia celor două karturi, electric şi termic, dar şi pentru atragerea de sponsorizări din partea companiilor ce doresc să fie partenere în acest proiect.

Proiectul ”KART LOW COST” aduce împreună un grup de studenţi entuziaști, care au dorinta de a-şi ocupa timpul liber cu activități din domeniul autovehiculelor.

Karturile sunt construite în totalitate de către studenţii participanţi la competiţie, aceștia putând să participe atât cu karturi a căror propulsie este făcută de un motor cu ardere internă, cât și motoare electrice.

Prin urmare, nu este doar o simplă cursa de karting – este, în egală măsură, o provocare tehnică, pedagogică şi umană, câştigătorul nefiind, în mod obligatoriu, cel mai rapid, concepţia, proiectarea şi fabricarea unor karturi performante cu bugete restrânse fiind punctele cheie ale competiţiei.

Echipa IPARacing își propune să participe în Mai 2017 cu două karturi, unul cu motor electric și unul cu motor cu ardere internă. Locul de desfășurare a competiției Kart Low Cost în anul 2017 va fi Institut Supérieur de l’Automobile et des Transports, Franța.

În continuare echipa IPARacing are nevoie de sponsorizări pentru a termina cele două karturi şi pentru drumul studenţilor până în Franţa în luna Mai. Dacă credeţi că ne puteţi ajuta în acest demers, vă invităm să ne contactaţi pe adresa de e-mail office@ipar.ro .

Mulţumim Renault Technologie Roumanie pentru susţinere!

 

Share.

Comments are closed.